Kungsbackan kotieläinpiha

Kungsbackan pieneläinpihassa Meg kävi kesälomallaan tutustumassa kaiken karvaisiin eläimiin. Siellä hän näki määkiviä lampaita, hirnuvia poneja, huutavia aasia, röhkiviä sikoja, hirnuvia hevosia, kotkottavia kanoja, kiekuvia kukkoja, ihania pupuja, suloisia marsuja, määkiviä lehmiä jne.

Vanhassa entisajan pihamiljöössä kaikki elementit olivat sulassa sovussa keskenään. Kuin piippolan vaarilla oli talo meiningillä. Löytyipä sieltä aito latokahvila ja kotimuseo vintiltä. Kannattaa käydä katsomassa ja tutustumassa. Eläimillä olikin niin kotoisasti laitettu omat nimet. He kaikki olivat omanlaisia persoonia. 

Tämän kauniin maiseman ja kotieläinpihan voit löytää Sikiläntieltä 609 Porvoosta.

 Aukioloajat ovat ajalla 1.6.- 31.8. 2020 Ma-Su klo 10-18. Sisäänpääsymaksut aikuiset 10 e, lapset 3-17 vuotta 5 e, ryhmät 6 e/kävijä.

Facebookista löytyy sivu Kungsbackan kotieläinpiha. Meg kävi tykkäämässä sivusta. Käy sinäkin.




 


Tämä alla oleva aasi ei tykännyt koskettamisesta. Saattoi puraista, jos erehtyi niin tekemään. Meg päätti olla kokeilematta. Silti se oli jotenkin suloinen aasi, hänellä oli selvästi asennetta.










Tämä tässä oleva sotkuinen minipossu oli kaikkien suosikki. Hän oli niin ystävällinen ja tuttavallinen, tykkäsi kovasti rapsutuksesta. Ja sitähän hän sai.






Kesyhanhet Hulda ja Hilbert asustelivat niin tyytyväisinä pihapiirissään. Heillä ei ollut kyllä huolta huomisesta, eikä ressiä mistään. Kyllä meillä ihmisillä olisi oppimista eläimiltä heidän lunkista asenteestaan. Meg tunsi, kuinka hyvä energia alkoi välittyä.




Kanat kotkottivat kovasti, eivätkä selvästikkään tykänneet tällä kertaa kansainvaelluksesta. Etsivät rauhallista paikkaa kanalasta ja niitähän heille oli tarjolla, niin sisällä kuin ulkona.




Kukko kiekui komeasti, Meg ei väsynyt katselemasta komeaa kukkoa. Hänelle tuli aivan lapsuus mieleen ja elämänsä ensimmäinen kirja, aapinen. Siinä aapisessa oli aivan samanlainen kukko. Esteettistä silmää hivelevä pieneläin, jonka Albert Edelfeltikin on tauluksi ikuistanut. Löytyy muuten Albert Edelfeltin Ateljeen seinältä Haikkoosta Porvoosta. Sen vierailun Meg päätti blogata myöhemmin.









 


 
 

 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Museokortti

Meg ja Jenifer Keisarillinen kalastusmaja Langinkoski

Unelmien tanssiaiset. Terveisin, Jukka Rintala