Museokortti



Helen oli vuosia aiemmin tahoillaan kolunnut kaikki stadin ja muutkin museot. Meg on ollut onnellinen museokortin omistaja peräti vuoden ajan. Yhdessä he näkivät myös potentiaalin tässä museokortissa. Niinpä he miettivät jospa ostaisivat museokortin hintaan noin 60 e ja aloittaisivat syksyn tullen enemmänkin kulttuurin harrastamisen.

Megille tutuksi olivat tulleet Sinerbhycoffin museo, häntä kiinnosti kovasti tuo suku. Suku, joka asusteli hienossa kartanossa bulevardilla Helsingissä. Talo nykyään kotimuseona, jossa Meg on pari kertaa vieraillut. 


         Bulevardilta


Kaikki tämä innostus aiheeseen oli lähtenyt vuosia sitten, kun Meg oli lukenut kartanon rouvasta kirjan Venny. Se kirja kertoi juuri tuon suvun asioista. Silloin hän oli päättänyt, että jonakin päivänä hän vielä menee katsomaan ne mestat, jossa Venny miehineen ja lapsineen oli asustellut. Eipä hän olisi uskonut, että siihen menee yli vuosikymmen, kun tämä hänen toiveensa toteutuu. Lopulta hän pääsi.

    Venny

Kerran lomillansa hän oli istunut Laajasalossa Aino Acten huvilan portailla ja miettinyt mielessään sitä, että millainenhan diiva se olikaan tämä maailman kuulu oopperalaulaja? Hän oli lukenut myös Actesta kertovan kirjan ja lisännyt näin käsitystään taiteilijasta. 

    Aino Acten mallina Edelfeltin Pariisin    
    ateljeessa

Värikäs persoona, joka toimi myös Albert Edelfeltin mallina.  Jotkut puhuivat myös heidän intiimistä suhteesta. Albertilla kerrottiin olleen jonkinlainen suhde maalattaviinsa. Näin tarina kertoo, en tiedä tarkemmin. Tuo porvoolainen taidemaalari Albert Edelfelt tuli myöhemmin Megille läheiseksi aiheeksi. 

Tuona perjantaiaamuna Meg oli aivan ymmällään, kuinka paljon muistoja tulvi mieleen. Kun hän päätti kirjoittaa aiheesta museokortti.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meg ja Jenifer Keisarillinen kalastusmaja Langinkoski

Unelmien tanssiaiset. Terveisin, Jukka Rintala