Alumiinifolio. Tuo ei niin Joutsen -merkkinen kertakäyttötuote

Tunnen, että uskollinen reissukumppanimme folio ansaitsee blogissamme erikoismaininnan. Folioleivät ovat kulkeneet repuissamme ja ne on syöty just siinä mättäällä minkä kohdalla nälkä iskee ja jalat on maitohapoilla. Ei olla sellaisia laavugrillaajia. Tai en tiedä – voidaanhan me ollakin. Ei muuten ole tullut puheeksi!

Pari faktaa:

Alumiinifolio on viiden millimetrin tuhannesosan ohutta. Se tuli kauppoihin Yhdysvalloissa 1947. 

Folio nopeuttaa ruuan kypsymistä. Kuumassa folio tummuun, mutta ei silti ole vaaraksi terveydelle. Mutta foliota ei suositella metallista tai teräksestä valmistetun astian peittämiseen, koska astian ja folion välillä tapahtuu sähköinen syövyttävä reaktio, jolloin alumiiinia voi liueta ruokaan. Jos teet uuniperunoita foliossa pistele reikiä sekä perunaan, että folioon ettei peruna ”räjähdä”☺(Kodin Kuvalehti 10/17) Folio kierrätetään metallijätteisiin.

Ja sitten. Alumiinifolio nopeuttaa silittämistä kun laittaa sitä silityslaudan päällisen alle.  Ja että foliopatukoihin hiustupsuja kierittämällä syntyy kauniit ja kestävät kiharat. (IS 9/17) Wau, retkellä lippiksen alla latistuneet kutrit saa siis bilekuntoon niillä retkieväiden kääreillä. Okei. Hyvä! Kierrätetään!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Museokortti

Meg ja Jenifer Keisarillinen kalastusmaja Langinkoski

Unelmien tanssiaiset. Terveisin, Jukka Rintala