Meg ja Jenifer Keisarillinen kalastusmaja Langinkoski

 Meg päätti lomallaan harrastaa maakuntamatkailua Porvoon lähikunnissa. Hän sai kaverikseen tyttärensä Jeniferin. Vaivattomasti he mapsin avulla ajoivat Langinkoskelle noin puoleentoista tuntiin. Kaarasivat biilinsä parkkiin ja lähtivät etsimään koskea. 

Yhden päivän ajan he tutustuivat Kotkaan ja Haminaan. Kotkassa he kävivät Langinkoskella Keisarillisella kalastusmajalla. Siellä oli Venäjän Keisari Aleksanteri III ja hänen vaimonsa Keisarinna viettänyt 1800 - luvulla viisi kesäänsä.

Keisarinna oli lähtöisin Tanskan hallitsijasuvusta, joka miehensä kuoleman jälkeen lähti maanpakoon takaisin sinne. Kuoli Tanskassa miehensä kuoleman jälkeen ja haudattiin sinne. Hänen tahtonsa oli ollut tulla haudatuksi miehensä viereen Pietariin. Ja näin myös tehtiin vuosia myöhemmin. Hänet kaivettiin haudasta ylös ja vietiin Pietariin miehensä hautaan. Näin hänet haudattiin ikäänkuin kahdesti ja hänen toiveensa toteutui viimeisestä tahdosta. Rakkausavioliitto sai arvoisensa lopun.

Meg haahuilee etsien keisarillista kalastusmajaa. Jenifer tulee epäillen perästä ja kysyy, oletko aivan varma, että se täällä on? Kuljetaan tuota kosken pauhua kohden, sieltä se löytyy tuumaa Meg selitellen. Lopulta antaa periksi ja kääntyy takaisin.

Meg löytää kosken pyörien ja etsien sieltä kalastusmajaa, tuota keisarillista kesänviettopaikkaa. Kolmekymmentä vuotta sitten he olivat täällä käyneet edellisen kerran. Meg oli tuolloin parikymppinen nuori äiti ja Jenifer vasta reilun vuoden ikäinen.

Megin mieleen palasi muistot ja hän oli kiitollinen siitä, että pääsi käymään täällä juuri Jeniferin kanssa uudelleen vuosia, vuosikymmeniä myöhemmin. He kävivät majassa sisällä ja saivat kuulla tarinaa oppaalta. Historiaa elettiin näin uudeksi.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meillä on taas idea!

Museokortti